Ce mai citeste Lola


Pe vremea cand lola umbla cu sarafan albastru mini, prins in talia delicata cu un cordon si asoratata cu balerini din imitatie de piele, ramasi inca intr-o stare buna dupa ce in prealabil ii purase si sora-sa, pe atunci era la moda sa spui ca-ti place sa citesti. Iar Lolei…ii placea intr-adevar sa citeasca.  Atunci descoperise inimitabila atmosfera din mansarda lui Eliade de pe vremea cand acesta era inca un adolescent miop, prozele lui fantastice cu referiri la serpi si strazi care insa mai exista astazi in Bucuresti. Tot atunci descoperise si pasiunea targetata catre singura librarie din oras ” Casa Cartii”, unde cu greu gaseai cartile cu adevarat importante, adica cele filosofice  caci acestea constituiau atractia Lolei.  Prima bilblioteca. Biblioteca Lolei.  Toate cartile erau mirosite, semnate, amprentate, datate. Cel mai de pret cadou, cea mai buna discutie -despre o carte. Incepuse sa le adune si sa le citeasca , iar pe cele mai greu digerabile……desi poate ca nu le prindea in totalitae  ideile, le filtra si-si spunea de fiecare data ca „…peste cativa ani cu siguranta le va reciti  cu mintea crescuta, maturizata”.

Rezultatul?? Daca veti gasi in librarie o fata verde care cauta romanele usurele, de loisir, aceasta este Lola. Prea multe Eliade, Vulcanescu si Noica la adolescenta….carti cat mai soft, pline de umor, haioase…la 30 ani. Nici Lola nu ar fi crezut vreodata.

Care credeti ca ar fi explicatia?

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. bvunique
    sept. 06, 2011 @ 16:21:15

    nu ma hazardez la explicatii, de fapt, de ce trebuie explicatii ?? Lola face ce vrea sau ce simte……….si poate ca acuma asa simte……….chiar loisir ??, in fine, e lucru mare sa citesti in ziua de azi……….alearga Lola, alearga……..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: