Lounge urban sau spatiu de acostare?


Se spune despre bloggeri ca isi traiesc viata in public iar despre blogging ca este un exercitiu de traire a intimitatii in public. Ca initimitatea lor, a bloggerilor, transcende limitele sinelui, fiind impartasita de buna voie tuturor, devenind „bun comun”. Asa-i??

 Un lounge urban, un saloon virtual unde fiecare intra, serveste o cafea si o converatie, si iese?

Cineva face un comentariu haios despre tipa cu fusta scurta care se afiseaza la bar si cere un Mojito. Altcineva mesteca guma, clefeteste, se uita balos la ea si parca i-ar arunca o vorba…dar e prea intimidat..si sfarseste printr-un monolog care incepe si se termina cu „Mamah….ce p–a mea!!”

Blogging-ul pentru mine este mult decat atat. E ca un spatiu de acostare – ca un spatiu in care te opresti pentru o perioada limitata, timp in care traind acolo, te imprietenesti cu locul, cu vecinatatile si specificul sau si, ajungand sa te identifici cu el, il intelegi. In momentul in care deja oamenii incep sa te salute pe strada, e semnul ca trebuie sa pleci.

De ce imi plac spatiile de acostare? Sunt temporare. Imi plac deschiderile si inchiderile pe care le provoaca, vecinatatile pe care le ating, trairile pe care le declanseaza care sunt asemenea unor momente de ” deja – vu”. De multe ori cand ati citit anumite postari, nu ati avut senzatia ca  si voi ati trait asta??

Imi place ideea de imprumut. Fiecare intra si ia cu el doar ceea ce ii trebuie. Sau lasa ce vrea, insemnand locul. Blogging-ul nu e ca o revista de arhitectura care e citita, se stie, doar de specialisti.  E mai degraba ca o statie de tramvai. Aici toata lumea vine, se odihneste pe banca si pleaca.

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. bvunique
    iun. 10, 2011 @ 09:10:21

    haios…………….daca tot n-am cont pe facebook, pot sa beau si eu o cafea aici la tine ? de fumat o sa ma abtin caci deh………….mai nou se interzice peste tot…………promit sa plec repede…………

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: