Hai la filmul european


De 3 ani astept cu nerabdare luna mai sa mai vad la Brasov cate un film  fabricat in Europa.  Asta pentru ca descoperisem festivalul de pe vremea cand la Brasov si in tara, era imposibil sa ruleze astfel de filme….si imi doream cu inversunare sa nu mai fie cazul sa ma deplasez la capitala sa le vad. Cu toate astea, trebuie sa recunosc ca imi placea sa savurez  mirosul de cires in floare al capitalalei in luna mai……(asta intentionat, ca sa fac o referire la Cherry Blossom – filmul meu european preferat)

Sa va  mai zic ca in Brasov, pe vremea studentiei mele,  inca mai rulau filme europene in salile de cinema imbacsite, prafoase, intunecoase si reci chiar si vara, in luna lui cuptor? Cinematograful Astra de atunci gazduieste un Night Club. Un un altul s-a reinventat. Functioneaza ca si discoteca noaptea iar ziua ca si cinema cu canapele din imitatie de piele, avand drept ecran un cearsaf rupt care face ca pelicula sa para de pe vremea bunicii. Un al  treilea cinematograf care si-a pierdut urma, gazduia acum mai bine de 5 ani premiera in Romania a filmului Cold Mountin. Era pe atunci cel mai trendy cinema din Brasov, cu sunet din ala futurist, care te facea sa te transpui cat mai tare in atmosfera peliculei. Acum, de cand autoritatile se cearta pe el, uitand cauza pentru care fac atata galceava, bietul cinematograf deserveste drept sera pentru rasaduri de rosii si adapost pentru porumbei.

Schiop, fragmentat si totodata recompus din pelicule adunate din diferite amalgamuri culturale  de prin partile Europei,  Festivalul Filmului European ajunge si la Brasov intre 12- 15 mai, in sala Reduta. Prilej de mare bucurie. Da..bucurie ca lumea se inghesuie la festival in fiecare an, sa prinda un loc in sala. Si asta pentru ca intrarea este intotdeauna libera. Astept cu drag sa ne inghesuim asadar la film.

Daca o sa vedeti o nebuna care se intinde sa dezlipeasca  un afis cu festivalul pentru colectia ei de pe balcon ..cu siguranta  eu voi fi aceea.

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

  1. protopopescu
    mai 05, 2011 @ 19:56:38

    unul dintre cele mai interesante bloguri pe cale le-am vazut

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: